Відбулась виставка Mining World Ukraine 2019


    Спасибі ВСІМ відвідувачем за проявлений інтерес на виставці. На стенді була представлена ​​широка лінійка насосів для гірничо-видобувної сфери. Дуже багато відвідувачів були зацікавлені в придбанні надійного рішення для водовідливу чи якісного насосного обладнання для шламового господарства. Тому, хотілося б зупинитися на 5ти важливих факторах, які варто враховувати при виборі шламового насосу для застосування в гірничо-видобувній сфері:

1) Засмічення піском, абразивними частинками та шламом. Вода, яка вступає в безпосередній контакт з насосом, часто є брудною і містить сторонні матеріали, такі як буровий шлам або тверді речовини. У поєднанні з чистою водою, яка видаляється з водоносного шару, виходить в'язка текстура, яка може заблокувати насос.

2) Зносостійкість та стійкість до корозії. Шламовая вода часто насичена піском, залізом та іншими речовинами. Фактично, більше 40% стоків з кар'єрів і шахт сильно кислі, із значенням pH менше 4. Тому необхідно звертати увагу на матеріал виготовлення шламового насосу, так як він повинен бути повністю стійким до стічних вод, що містять абразивні речовини та агресивні рідини.

3) Захист від перегріву. Перегрів може статися в будь-якій області застосування насосу, і гірська промисловість нічим не відрізняється. Якщо під час тривалої роботи рівень води надто низький, а на панелі управління шламового насосу відсутній будь-яка захист, занурювальний насос буде працювати всуху і перегріватися. Важливо, щоб в насосі була опція можливості роботи «сухого ходу». Зважені тверді частинки також можуть викликати перегрів, накопичуючись в охолоджуючої камері і, при достатній концентрації, навколо рами двигуна.

4) Якість та тип  кабелю. Коли шнур живлення насоса обрізаний чи іншим чином пошкоджений, вода може потрапити через точку введення кабелю і повернутися до двигуна. Це призведе до відмови двигуна або замикання. Перетягування шнура під час неправильного підйому або переміщення насосу також часто є причиною. У шламових насосах японського виробництва Tsurumi зроблена якісна герметизація кабельного вводу, запобігаючи потраплянню води по кабелю в двигун. Кожен провід окремо в насосах Цурумі захищений спеціальними епоксидними прокладками повністю виключають навіть капілярне проникнення вологи.
 

5) Тип і вид ущільнення валу. Ущільнення з часом можуть піддаватися корозії. Коли це відбувається, вода може потрапити в двигун і призведе до несправності насосу. Всі насоси tsurumi забезпечені подвійним механічним ущільненням з карбід-кремнієвими кільцями. Це найміцніший матеріал, здатний до самосмазування якого краще, ніж у інших застосовуваних матеріалів. Опір до коливань температур і корозії у карбід-кремнієвого матеріалу також є кращим.

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: