Що таке агітатор і для чого він в насосі потрібен?

    Варто почати з того, що більшість клієнтів, які планують купувати занурювальний насос для рідини з включенням твердих частин (пульпи), гадки не мають, чим такий насос відрізняється від звичайних, які можна знайти в будівельних магазинах. Але, справа в тому, що звичайний насос не здатен ефективно працювати з пульпою. В більшості випадків вони просто не качають, в інших - виходять з ладу через короткий проміжок часу. Виникає питання, що саме дозволяє насосу працювати з пульпою? Для того щоб розібратись, пропоную детально ознайомитись з особливостями шламових занурювальних насосів Tsurumi з агітатором.

    Додатковий елемент в насосі - агітатор - це  спіральна насадка на вал насоса, яка при обертанні створює вихор з напрямком руху від насоса доагітатор в насосі дна. Як і робоче колесо, агітатор виготовляється з абразивостійкого матеріалу - високохромного чавуну. Це вкрай важливий момент, адже, як і робоче колесо, агітатор постійно перебуває в контакті з абразивною масою, що перекачується.  Дехто хибно вважає, що агітатор виконує роль механічного буру, але це не так. Основна його задача - взмучувати донний осад.  

   Насос без агітатора буде качати воду та намагатиметься втягнути пісок в площі контакту з дном. На цьому його можливості будуть вичерпані. В свою чергу, насос з агітатором при контакті з дном буде його взмучувати. Пісок вже не буде щільно лежати, а буде підійматись і забиратись насосом через бокові отвори захисної решітки. Ефективність такого обладнання суттєво більша. Занурювальні насоси з агітатором здатні перекачувати рідину з вмістом твердих частин до 30%.

   Звісно шламові насоси окрім агітатора мають ще декілька суттєвих відмінностей від звичайних дренажних насосів. Це і більш витривалі 4-х полюсні двигуни, і значно стійкіші до зносу матеріали. Якщо у Вас виникли додаткові питання,телефонуйте!

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: