Що являють собою шламові насоси?

Для відкачування води з абразивними частинками буде недостатньо використання стандартного відцентрового насоса – він не впорається з цим завданням. В даному випадку єдиним вірним рішенням буде купити занурювальний шламовий насос. Йдеться про потужний насос, який призначений для перекачування гідросумішей із ґрунтом, піском, камінчиками та іншими елементами. Він характеризується високою продуктивністю, витрачає мінімум електроенергії, є довговічним та окупається у найкоротші терміни.

Переваги та особливості роботи шламових насосів

Дане обладнання здатне ефективно перекачувати гідросуміші, які містять велику кількість твердих частинок. Популярність та затребуваність цих агрегатів багато в чому пов'язана з їх незаперечними перевагами у вигляді:

  • Довговічності та зносостійкості. Корпус виготовляється із матеріалів, що повністю відповідають експлуатаційним умовам. В результаті суттєво продовжується термін служби обладнання.
  • Висока продуктивність. З перекачуванням значних обсягів рідини не виникне проблем.
  • Стабільної роботи у складних умовах та при високоінтенсивній роботі.
  • Повноцінному відкачуванню навіть найбільш забруднених суспензій.
  • Надійної та міцної конструкції.
  • Компактні розміри.
Шламові насоси Шламові насоси Шламові насоси

Принцип роботи відцентрового пристрою зводиться до наступного: за допомогою лопатей робочого колеса, що обертаються, відбувається захоплення гідросуміші. Відцентрова сила відправляє її в патрубок, після чого відбувається всмоктування нової порції рідини. Здійснюється фільтрація твердих частинок, а великі елементи, які можуть негативно вплинути на роботу помпи відсіваються.

У яких сферах використовується це обладнання?

Шламові насоси добре зарекомендували себе в сферах, де звичайні агрегати не можуть виконати основні завдання через надмірну забрудненість гідросуміші. Серед основних сфер використання цих насосів варто виділити:

  • Металургійну. Відмінний спосіб перекачування шлаків.
  • Нафтогазову. Можуть бути задіяні як насос для перекачування бурової суміші.
  • Енергетичну. Використовуються, коли потрібно застосувати гідротранспорт золи або пил вугілля та перекачати до шламосховищ.
  • Гірничодобувну. Застосовуються як дренажний насос на кар'єр або днопоглиблюючий насос для розробки відстійників та інших ємностей.
  • Збагачувальну. Використовуються, коли потрібно перекачати абразивну пульпу для збагачення.

Як зробити правильний вибір?

Для правильного вибору обладнання, яке ефективно працюватиме і відповідатиме експлуатаційним вимогам, потрібно звернути особливу увагу на певні критерії:

  • Продуктивність. Цей параметр служить для визначення часу, протягом якого вдасться перекачати гідросуміші. Чим вище показник, тим більше рідини вдасться перекачати, але не слід забувати також про підвищене енергоспоживання.
  • Матеріал. Найчастіше корпус виготовляють із чавуну чи нержавіючої сталі. Існують також моделі із композитних матеріалів.
  • Виробник. Шламовий насос Цурумі зарекомендував себе як якісне, надійне та ефективне обладнання, здатне впоратися з найбільш забрудненими гідросумішами.

Додатково потрібно переконатися, що пристрій має високий рівень надійності, потужності, зносостійкості, а також його легко ремонтувати та обслуговувати.

Шламовий насос з упевненістю можна назвати високопродуктивним агрегатом, який споживає мінімум енергії та може використовуватися у найскладніших експлуатаційних умовах – саме ці переваги і зробили його одним із лідерів у своїй сфері.

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: