Що потрібно знати про насоси для відкачування мулу?

Дно водойм покрите м'якою осадовою гірською породою. Йдеться про мул, в якому змішані мінеральні та органічні речовини. І якщо раніше для очищення водойм доводилося використовувати відра й мотузки, витрачати на цей процес занадто багато часу, то розвиток технологій призвів до значного спрощення: тепер можна використовувати насос для води з піском. Завдяки цьому обладнанню відкачування мулу та осаду проходить більш ефективно та швидко.

Насос для води з піском

Технічні особливості та принцип роботи насосів для відкачування мулу та річкового осаду

Перш ніж ознайомитися, за яким принципом працює дане обладнання, варто звернути увагу на його конструкцію, що включає ряд основних елементів. Мова йде про:

  • Потужність двигуна. Для однофазних моделей продуктивність при 0,55 к Вт становитиме 13 м.куб/годину, а для 3х фазних при 2 кВт-25 м.куб / год. Є моделі для важкого режиму роботи в чавунному корпусі з 4-х полярним двигуном при потужності 13кВт продуктивність насоса буде 141 м.куб/год.
  • Наявність агітатора. Обов'язковий елемент для занурювальних насосів такого застосування.

Занурювальний агрегат працює за таким принципом: його потрібно помістити вертикально, до торкання з ґрунтом, він починає працювати з максимальною продуктивністю. Потік води, що створюється агітатором, спрямований від насоса і тим самим відбувається «первинне розпушення» донної поверхні. Потік створює зону зниженого тиску перед камерою всмоктування самого насоса і змучує твердий шар дна, що злежався. Утворена речовина ефективно транспортується зазвичай вихровим робочим колесом , що забезпечує більшу енергоефективність роботи насосного агрегату. Далі відбудеться подача гідросуміші у вихідний патрубок, звідки забруднена рідина під тиском надійде на поверхню або перекачається в інше місце.

Насос для води з піском Насос для води з піском Насос для води з піском

Сфера застосування обладнання

Насос для відкачування піску та мулу ціна досить швидко окупає себе, а все тому, що обладнання може використовуватись у різних сферах та ефективно справляється зі своїми завданнями. Вищеописані занурювальні насоси переважно використовуються у промислових галузях, де є потреба у очищенні рідини від сторонніх домішок.

За допомогою цього агрегату очищають траншеї, викачують воду з кесонів, коли проводять будівельні роботи, очищають водойми, витягають мул, перекачують різноманітні виробничі відходи й так далі.

Основні критерії вибору

До процесу вибору насоса для відкачування піску та мулу потрібно підійти максимально відповідально та обов'язково звернути увагу на ряд критеріїв у вигляді:

  • Напору. Вимірюється в метрах.
  • Подача (Продуктивність). Відображається у графі кривої характеристик насоса та взаємозалежать один від одного.
  • Правильний вибір насоса повинен проводитися з урахуванням робочої точки, де враховуються всі характеристики системи та насоса.
  • Матеріал корпусу. Полегшені моделі в алюмінієвому корпусі для легкого режиму роботи, а для важкого режиму роботи краще використовувати моделі насосів у чавунному корпусі.
  • Виробника. На окрему увагу заслуговують моделі бренду Tsurumi. Вони є надійним, зносостійким та сучасним обладнання.

Насос для води з піском стане для вас справжньою знахідкою та чудовим помічником, здатним ефективно перекачувати забруднену воду, в якій міститься мул, пісок, глина, мінеральні солі тощо. Всі елементи обладнання стійкі до абразивних елементів, тому можна бути впевненим у його довговічній роботі.

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: