Шламові насоси – ефективний спосіб перекачування рідин з високим вмістом твердих домішок

Перекачування гідросумішей є найважливішим інженерним завданням, яке актуальне для багатьох промислових та господарських галузей. Для її вирішення ідеально підходить занурювальний шламовий насос. Вона чудово справляється з речовинами, що містять пісок, глину та різні абразивні компоненти, а також характеризується високим запасом міцності та надійності.

За яким принципом працюють шламові насоси?

Перш ніж перейти до розгляду принципу роботи цього агрегату, варто ознайомитись із його конструкцією. Ключовими елементами шламового насоса є:

  • Двигун. Його відмінні риси – великий ротор і тонкі стінки пускового механізму.
  • Вал, підшипники. Характеризуються надійною конструкцією, справляються з тяжкими експлуатаційними умовами.
  • Торцеве ущільнення.На всіх насосах цурумі використовується подвійне механічне ущільнення для найкращої надійності.
  • Робоче колесо. Тип вихрова крильчатка, ефективно використовуються практично у всіх шламових моделях насосів.
  • Агітатор. Сприяє багаторазовому змішуванню рідини та твердого осаду, що призводить до збільшення продуктивності роботи.

Відцентровий пристрій функціонує за таким принципом: лопаті робочого колеса під час обертання захоплюють рідке середовище, а завдяки відцентровій силі воно надходить у патрубок, після чого всмоктується нова порція гідросуміші. Кожна модель занурювального шламового насосу має обмеження за розміром твердих частинок, що варто враховувати для безперервної та ефективної роботи з відкачування шламу.

Шламові насоси Шламові насоси Шламові насоси

Де використовується це обладнання?

Шламові насоси використовуються переважно в тих галузях, де стандартні насоси не можуть впоратися з поставленими завданнями через занадто забруднену гідросумішу та вміст абразивних часток, що перекачується. Найчастіше вони застосовуються у сферах:

  • Нафтогазової промисловісті. Усувають зі свердловин відпрацьований буровий розчин.
  • Металургії. Відкачують гідросуміші з вторинною окалиною.
  • Видобутку корисних копалин. Активно використовуються для відкачування рідин із шахт.
  • Целюлозно-паперової промисловості. Видаляють розчини з виробничими відходами із утилізуючих котлів.
  • Харчовій промисловості.

На що звертати увагу під час вибору?

Процес перекачування шламу – це найскладніший варіант застосування насосного обладнання, тому щоб обладнання виправдало очікування від покупки та працювало максимально ефективно, варто зробити акцент на:

  • Потужності двигуна. В даному випадку не потрібно слідувати принципу «чим більше, тим краще». Потужність підбирається в залежності від того, які характеристики має рідина, що перекачується, та її тверді частинки.
  • Максимальному розмірі твердих включень. Одна з головних характеристик обладнання, що дозволяє ефективно виконувати ці завдання. 
  • Матеріалі. Найбільш якісні вироби виконані із чистого металу з високою часткою хрому до 28%.
  • Виробник. Окремої уваги заслуговує шламова помпа Цурумі від японського виробника зі світовим ім'ям. Цей агрегат має надійну конструкцію, а також його легко обслуговувати та ремонтувати.

Шламові насоси вже давно зарекомендували себе як незамінні помічники, коли йдеться про необхідність перекачування гідросумішей, в яких міститься велика частка абразивних компонентів. Вони чудово впораються з поставленими завданнями в різних сферах, стабільно працюють у складних умовах і при правильній експлуатації здатні прослужити довгі роки.

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: