Очищення стічних вод від солей заліза за допомогою занурювального аератору

   Сточна вода - це вода, що пройшла через якусь забруднену територію, це також вода, вживана в побуті, виробництві або сільському господарстві. У залежності від умов розрізняють:

  • побутові стічні води;
  • атмосферні стічні води;
  • виробничі стічні води

 Високий вміст заліза у воді, що добувається з підземних свердловин, є швидше правилом, ніж винятком двовалентну оксид заліза є однією з найпоширеніших речовин на землі. Завдяки здатності розчинятися у воді воно легко змішується з нею і набуває найрізноманітніших хімічних форм. Вміст Fe в природних водах коливається від 0,01 до 26 мг/дм .

  Залізо в більшій кількості зазвичай міститься в стічних водах хімічних, металургійних, металообробних виробництв. Буре забарвлення води спостерігається при вмісті Fe > 1 мг/дм3 , Така вода в трубопроводах спричиняє відкладення сполук заліза поряд з залізобактеріями. В водоймах ГДК солей заліза 0,5 мг/дм але на деяких виробництвах вміст Fe більше 0,05 мг/дм3 небажаний, що вимагає глибокого очищення виробничих оборотних і природних вод.

  Для знезалізнення використовують: аерацію, реагентні методи, адсорбцію і інші. Озон використовують для руйнування органічних сполук, що містять Fe. Якщо достатньо великий вмісті заліза у воді, то краще звичайно застосовувати реагентни  із застосуванням хлору, перманганату калію, озону, вапна, соди і ін.

Спосіб очищення води від заліза за допомогою кисню

  Цей метод підходить, якщо у воді міститься більше ніж 5 мг заліза на літр. Вода насичується киснем, він вступає в реакцію з розчиненим залізом, сірководнем і надлишковим вуглекислим газом. В результаті аерації залізо окислюється і випадає в осад у вигляді лапатого клоччя, гази вивітрюються. Після аерації воду можна очистити від осаду за допомогою засипного або іонообмінного фільтра. Методи аерації та відстоювання є найбільш економічно доцільним,якщо немає потреби в швидкому процесі очистки. Занурювальні аератори цурумі можна встановити 2ома методами: стаціонарним (найбільш розповсюджений для очистки стічних вод) та плаваючим. Вагомими перевагами є якісне та рівномірне перемішування не залежно від форми установки: кругла,квадратна чи прямокутна. Оптимальний розподіл та високе насичення киснем забезпечується формуванням мікроскопічних бульбашок.

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: