Насоси для відкачування води з мулом та осадом: принцип роботи, особливості вибору

Власники приватних будинків нерідко стикаються з труднощами, про які не мають поняття люди, які проживають у багатоповерхівках. Одна з таких проблем пов'язана з відкачуванням брудної води, коли виникає потреба в осушенні різних водойм (колодязів, басейнів, ставків і так далі). Перший варіант, який спадає на думку, - зв'язатися зі спеціалістами відповідної компанії, однак у такому разі потрібно бути готовим регулярно оплачувати їхні послуги та витрачати значну частину бюджету. Добре, що все можна зробити самостійно. У цьому вам допоможе насос для відкачування мулу.

Що потрібно знати про роботу занурювального насосу для відкачування мулу та осаду?

Основні робочі вузли агрегату виконані з металу, в якому міститься велика частина хрому. Корпус насоса виготовляється із чавуну або композитних матеріалів. Так як такий насос працюватиме з абразивними речовинами, то важливо приділити увагу матеріалам виготовлення робочих частин насоса. Перекачування шламу є найскладнішим видом застосування занурювального насосного обладнання. Через високу абразивність вмісту, що перекачується, деталі агрегатів зношуються набагато швидше, ніж у насосів для чистої води.

Насос для відкачування мулу 

Що стосується принципу дії, то він багато в чому схожий зі стандартним відцентровим насосом. Важливим у конструктиві занурювального насосу для мулу та річкового осаду є наявність агітатора. Він забезпечує підвищену продуктивність в умовах глинистих та щільних середовищ. Робоча крильчатка (колесо) має вихровий тип, що забезпечує ефективну відцентрову силу для перекачування гідросуміші. Конструкція насосів у деяких моделях відрізняється, оскільки є спеціальна сітка, яка захищає роботу від потрапляння можливих великих часток в гідросуміші . Чим потужніший насос, тим більше осередки сітки. Промислові насоси можна застосовувати для перекачування брудної води, яка містить не більше 30% твердих частинок.

Насос для відкачування мулу Насос для відкачування мулу Насос для відкачування мулу

Де можна використовувати це обладнання?

Насос для очищення ставка від мулу активно застосовується у сфері будівництва, металургії, гірничорудної галузі та інших промислових, але це далеко не всі сфери, де він задіяний. Також агрегат чудово справляється з такими завданнями:

  • Відкачування бентоніту.
  • Видалення шламу, мулу,річкового осаду, глини, відходів побутового та виробничого типу.
  • Відновлення зони біля берега.
  • Днопоглиблення різних водойм та каналів.
  • Відкачування шламу з відстійників та промислових басейнів.

На що звертати увагу під час вибору?

Відкачування мулу, річкогово осаду є досить складним процесом, який потребує використання ефективного обладнання. Саме тому потрібно відповідально підійти до вибору відповідного агрегату. На окрему увагу заслуговує:

  • Потужність двигуна. Є переносні дренажні насоси з агітатором для мулу та бентоніту – однофазні, а є й важкі моделі розраховані на трьох-фазне підключення.
  • Максимальний розмір твердих та абразивних включень. Ключовий критерій ефективного виконання задач. Враховуйте, що у різних моделей різний прохідний осередок для максимального проходження твердих частинок.
  • Матеріал корпусу та матеріал робочої крильчатки.
  • Бренд. Моделі компанії Tsurumi зарекомендували себе як надійне обладнання, на обслуговування та ремонт якого йде мінімум ресурсів.

Насоси для відкачування мулу є оптимальним варіантом, коли виникає потреба в перекачуванні гідросумішей з абразивними компонентами. Вони задіяні в багатьох галузях, а все тому, що ці агрегати повноцінно справляються зі своїми завданнями та суттєво прискорюють виконання роботи.

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: