Насос для стічних вод – незамінний помічник у перекачуванні брудних вод каналізації


Далеко не у всіх міських комунальних структурах система перекачування каналізації працює, як годинник. Найчастіше виникає багато проблем та зупинок, що потребують додаткового обслуговування саме насосного обладнання. Щоб не витрачати час на зупинку для прочищення та огляду насосних агрегатів, краще купити насос для стічних вод та використовувати його для ефективного відкачування каналізаційних стоків та інших супутніх завдань.
 

Що потрібно знати про роботу насоса для стічних вод?

Насамперед варто ознайомитися з особливостями конструкції вищеописаного обладнання. Серед ключових елементів виділяються:

  • Корпус. Для виготовлення може використовуватися нержавіюча сталь, чавун або композитного матеріалу. Оскільки насос занурювального типу регулярно знаходиться в агресивному середовищі, краще робити вибір на користь моделей з нержавіючої сталі. Але варто брати до уваги вартість такого агрегату.
  • Особливості роботи двигуна та безперебійна робота в «сухих» умовах. 
  • Висока якість та надійність підшипників. Унікальна якість підшипників дозволяє занурювальним насосам працювати навіть у горизонтальному положенні!
  • Робоче колесо. Найбільш ефективні канальні крильчатки або з ріжучим механізмом. Незасмічена з «ріжучим механізмом» оснащена твердосплавною пластиною та пиловидною внутрішньою поверхнею всмоктувальної кришки для попереднього подрібнення волокнистих та твердих предметів у стоках.
     

Насос працює за таким принципом: відкачування починається після того, як зливна рідина та продукти відходів заповнюють резервуар до певного рівня. Для визначення запуску застосовується автоматичний поплавковий датчик або електронний датчик вбудований у корпус насоса для запобігання можливим переливам у резервуарі та для економії електроенергії.

Насос для стічних вод Насос для стічних вод Насос для стічних вод

Де можна використовувати обладнання?

Агрегат здатний перекачувати:

  • Зливові, ґрунтові, дренажні та поверхневі води – у тому числі ті, в яких містяться домішки та абразиви.
  • Побутові та промислові стоки.
  • Затоплені приміщення, підвали.
  • Каналізаційні системи.

Такий широкий спектр застосування робить дане обладнання вкрай затребуваним у різних сферах.

На що звертати увагу під час вибору?

Перш ніж вибрати насос для стічних вод, необхідно звернути увагу на низку характеристик. Мова йде про:

  • Продуктивність. Щоб обслуговувати каналізацію приватного будинку, цілком вистачить 25 м3/годину, але для промислових об'єктів цього показника недостатньо.
  • Максимальний діаметр твердих частинок або лопатевий канал. За наявності великого кількості сторонніх предметів у воді, оптимальним варіантом є моделі, де лопатевий канал має 50-100 мм.
  • Натиск. Визначає дальність та висоту транспортування стоків. Для вертикальних пристроїв, застосовуваних у домашніх умовах, вистачить 10 м, а для горизонтальних потрібно щонайменше 120.
  • Охолодження двигуна. У деяких моделях для охолодження використовується рідина, в інших – олія. Другі вважаються надійнішими.
  • Матеріал корпусу. Найбільш поширеними матеріалами є нержавіюча сталь, чавун та пластик. Нержавіюча сталь – найбільш міцний і дорогий варіант. Якщо ви обираєте занурювальний насос для стічних вод, варто робити вибір на користь чавуну.
  • Виробника. Сьогодні на ринку зосереджено багато виробників, що випускають насоси для стічних вод. Рекомендується обирати моделі популярних та перевірених брендів. Одним із таких із впевненістю можна назвати Tsurumi. Компанія випускає довговічні, високоякісні агрегати із застосуванням сучасних технологій та надійних матеріалів.

Насос для стічних вод дозволяє швидко та легко вирішити питання перекачування каналізації, а головне – він заощаджує ваші фінанси та час. Більше не доведеться витрачати свої ресурси виклик асенізаторів, адже тепер з усіма завданнями зможе впоратися технологічне обладнання, у перевагах якого змогла переконатись вже величезна кількість власників промислових підприємств та заміських будинків.

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: