Ефективна робота занурювального шламового насосу без кавітації

   Занурювальний шламовий насос - це насос, який призначений для відкачки важкого шламу, пульпи, бентоніту, бурового розчину та інших суспензій. Він може працювати як у зануреному положенні, так і на поверхні. Він має компактний дизайн, просту та надійну конструкцію. Використовуються для очистки ставків, каналізаційних систем, будівельних майданчиків та інших місць. Важливо правильно визначити та розуміти всі показники роботи насосного обладнання для роботи в умовах низького рівня притоку рідини.

 

Мінімально допустимий рівень для роботи насосу - це такий рівень води, при якому насос може працювати без пошкодження та кавітації.  Кавітація впливає на зунурювальний шламовий насос таким чином, що знижує його продуктивність та надійність. 

Для запобігання кавітації необхiдно забезпечити достатнiй напiр на всмоктувальному отворi насоса та уникати перевищення максимально допустимої швидкостi потоку рiдини. Також необхiдно регулярно перевiряти стан робочого колеса та корпусу насоса, та очищати їх вiд залишкiв шламу або пульпи.

  Всі насоси цурумі захищені в достатній мірі в умовах “сухої роботи”, але варто також звернути увагу на будову конструкції насосу. До прикладу, якщо перекачувана рідина проходить через  корпус насосу, то проблеми  кавітації малоймовірні. Кавітація може призводити до зниження продуктивності та напору насоса, а також до його шуму, вібрації та швидкому зносу.

  Для визначення мінімально допустимого рівня для роботи насосу необхідно звернути увагу на паспортні дані насоса. Кожен насос має індивідуальний мінімальний рівень води, при якому він може працювати без проблем. Тому найкраще постійно перевіряти, чи ваш насос Tsurumi працює безвідмовно на «безперервному рівні води».  Приклад, насос цурумі серії HS - мінімальний рівень для безперервної роботи становить 90 мм. А для насосу моделі GPN мінімальний рівень становить 290мм.

 
 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: