Аератори для очисних споруд

   Аерація стічних вод - це процес додавання кисню в стічні води для забезпечення аеробного біоразкладання компонентів забруднюючих речовин. Це невід'ємна частина більшості систем біологічної очистки стічних споруд. На відміну від хімічної обробки, при якій використовуються хімічні речовини для реакції і стабілізації забруднювачів в потоці стічних вод, при біологічному очищенні використовуються найпростіші та багатоклітинні мікроорганізми, які безпосередньо беруть участь в розщепленні забруднювачів стічних вод.

   Очисні споруди бувають муніципальні і промислові, а біологічна очистка є основною частиною стадії, відомою як процес вторинної обробки стічних вод. Використання активного мулу, найбільш поширений варіант вторинної обробки. Такий метод аерації заснований на примусову подачу повітря в резервуар або аеротенк, завдяки чому найпростіші мікроорганізми в процесі своєї життєдіяльності поїдають бактерії що сприяють омолодженню активного мулу, і ефективному очищенню стічних вод.


    Важливим етапом є, виведення зайвого активного мулу з аеротенків, для запобігання «кисневого голодування» біомаси, а також перемішування, для усунення гниття і спухання мулу. Подача повітря забезпечує мікроорганізми киснем для підтримки їх життєдіяльності і стабілізації стічних вод. Без наявності достатньої кількості кисню мікроорганізми не можуть біологічно руйнувати надходходження органічних речовини досить ефективно. Для цього процесу використовуються аератори. Біорозпад органічних речовин при низькому рівні кисню - дуже повільний біологічний процес.


Чому аератори важливі для очищення стічних вод?

   Аератор - найбільш важливий компонент системи очищення для активації процесу активного мулу. Добре спроектована система аерації безпосередньо впливає на ступінь очищення стічних вод. Рясна і рівномірно розподілена подача кисню в систему аерації є ключем до швидкої, економічно рентабельного та ефективного очищення стічних вод.
Аератор для очисних споруд виконує 2і основні функції:

Додає повітря в стічні води, збільшуючи рівень розчиненого кисню.

Змішує стічні води.

   Компанія ФЛОВЕКС пропонує розглянути ефективне і просте рішення аератору для очисних споруд стічних вод. Цей тип механічного погружного аератора створює багато потоків бульбашок діаметром до 2 мм і за рахунок великої площі поверхні, кисень максимально ефективно розчиняється в воді. Крім того, примусова струмінь води, яка викидається з отворів по краях аератора додатково перемішує стічні води.

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: